اولین همایش ملی شهرهای خلاق و توسعه پایدار



درباره همایش

بسمه تعالی

اولین همایش ملی شهرهای خلاق و توسعه پایدار

آن هنگام که دنیل بل و آلن تورن در ابتدای دهه 70 قرن بیستم، ورود جوامع صنعتی پیشرفته را به دوران «پسا صنعتی» اعلان نمودند، بر این واقعیت پای فشردند که جامعه سرمایه‌داری متأخر دچار دگرگونی‌ های اساسی شده است که آن را به شدت از دوران صنعتی پیشین متفاوت می‌کند. این تفاوت به باور آنها به همان اندازه و حتی بیشتر از تفاوتی بود که جامعه صنعتی را از دوران پیش‌صنعتی و کشاورزی پیشین متمایز می‌ساخت. موارد زیر از جمله مهمترین پارامترهای مطرح در این برهه‌اند:

محوریت یافتن پارادایم علم به مثابه مهمترین و اساسی‌ترین مرکز جامعه پسامدرن، علمی که خود را هر چه بیشتر به‌عنوان یک فن سالار تعریف کرده و به تحقق در می‌آورد و فناوری را بر همه ارکان زندگی انسان‌ها حاکم می‌کند به‌صورتی که حاکمان جدید طبقه‌ای از دانشمندان و فن‌سالاران هستند که با برخورداری از سرمایه‌های کلان بر جهان حکومت می‌نمایند.

  • انقلاب اطلاعاتی، گسترش نظام‌های شبکه‌ای اطلاعاتی مبتنی بر گردآوری، انباشت، پردازش و توزیع اطلاعات با سرعت‌هایی هر چه بالاتر و با پیچیدگی هر چه بیشتر با اتکا و وابستگی روزافزون به رایانه‌ها
  • کاهش سهم بخش کشاورزی به حداقل ممکن در کل اقتصاد، کاهش قابل ملاحظه بخش صنعت در اقتصاد و تبدیل شدن بخش خدمات به مهمترین و پرثمرترین حوزه فعالیت اقتصادی
  • افزایش بسیار زیاد مبادلات سرمایه‌ای و مالی و فعال شدن خارق‌العاده بازارهای سرمایه‌ای و ادغام سرمایه‌ها در سطح جهان
  • فراهم آمدن بستری مناسب برای گذار هرچه گسترده‌تر از عرصه واقعیت به عرصه فرا واقعیت و واقعیت مجازی (فکوهی، 1385).

در چنین دوره‌ای است که آلوین تافلر آن را «آغاز جنگ بر سر کنترل جهان» و دانایی را «ثروتی از نمادها» می‌داند؛ وی برآنست که این دوران «عصر کمیاگری اطلاعات» و زمان ایستادگی «دانایی در برابر سرمایه» می‌باشد(خوارزمی، 1371).

شاید مهمترین تحولات در حال تکوین را باید، ظهور و رشد طبقه کاگنیتاریا یعنی طبقه کسانی که سرمایه اصلی آن ها نیروی اندیشه است در برابر پرولتاریا یا کارگران ساده با سرمایه نیروی جسمانی دانست، و جامعه‌ای که ارتباط میان اجزای آن از طریق شبکه‌های کامپیوتری تسهیل گردیده و از آن به‌عنوان جامعه شبکه‌ای یاد می‌شود.

به راستی در این برهه تاریخی است که «اطلاعات» کالای قرن نوظهور و «خلاقیت» بستر «توسعه» می گردد. آن‌سان که به واسطه تزریق فناوری‌های نوین و افزایش فرصت‌های بی‌شمار تغییرات، ذکاوت و استعدادهای انسانی، امیال و انگیزش‌ها، ابتکارات و خلاقیت‌ها جایگزین منابع کانی و مکانی شده و دیگر این عواملند که مزیت‌های نسبی و رقابت‌های جهانی را جهت می‌بخشند.

بدین سو و بر اساس ضرورت ارتقاء جایگاه شهرهای کشورمان، به عنوان قطب های خلاق منطقه ای و جهانی، همایش ملی شهرهای خلاق و توسعه پایدار با اهداف ذیل برگزار میگردد:

  • ارتقاء دانش شهرسازی کشور و تبیین اصول نوین برنامه ریزی و طراحی
  • تبیین ایده ها و چالش های بهره¬گیری از مفاهیم نوین توسعه خلاق در مدیریت شهری کشور
  • تبیین راهکارهای ارتقاء جایگاه شهرهای مناطق آزاد در رقابت های منطقه ای
پوستر
تماس با ما
تلفن ثابت
نمابر
ایمیل
آدرس

سامانه مدیریت همایش های آرمین افق